10 x Parijs in foto’s… maar dan anders

Je herkent het vast wel: thuiskomen van een hele toffe stedentrip met een camera vol met foto’s. Je hebt ruim 300 (of misschien wel meer) foto’s geschoten van alle prachtige bezienswaardigheden die Parijs je biedt.

Bij de Eiffeltoren aanbeland schiet je snel wat foto’s, terwijl je in de wachtrij staat om naar boven te gaan. Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht over de stad en maak je uiteraard een selfie. Nog snel een foto schieten van de Arc de Triomf die boven de huizen uitsteekt en je vertrekt weer naar beneden.

Bij thuiskomst bekijk je de foto’s terug en herbeleef je het moment dat je daar in Parijs liep. Toch zijn de gemaakte foto’s een beetje standaard. De één vindt dat niet erg, maar een ander zou misschien wel meer uit zijn vakantiefoto’s willen halen.
❊❊❊

Ook ik maak me wel eens schuldig aan het maken van de standaard vakantiekiekjes. En wat maakt dat uit? Op dat moment ben ik ook gewoon een toerist. Toch wilde ik mezelf fotografisch uitdagen: ik zou tijdens mijn bezoek aan Parijs geen standaard foto’s maken.

Om mijzelf extra uit te dagen nam ik alleen mijn 50mm lens mee. Sommige mensen weten wellicht wat ik hiermee bedoel, voor degene die dat niet weten: Dit is mijn lens met een vaste brandpuntsafstand, wat inhoudt dat ik met deze lens niet kan in- of uitzoomen. Zo vertrok ik, samen met Kelvin en zijn familie richting het prachtige Parijs.

Deze uitdaging bracht mij dat ik mijn creativiteit moest inzetten om de juiste foto’s te maken en dat was super leuk voor mij als fotograaf (en toerist)! Ik deel graag mijn top 10 foto’s met jullie. Op iedere foto is zichtbaar dat deze in Parijs is gemaakt, maar toch zijn ze anders dan anders!
❊❊❊

Heb jij ook creatieve foto’s van jouw vakantiebestemming? Ik ben benieuwd! Je kunt ze achterlaten in de reacties. Wil je nóg meer geinspireerd worden voor jouw volgende trip? Via KenTravel deel ik alles over reizen!

Parijs: dé stad van kunst en kunstenaars.
Kunstenaars verkopen hun prachtige werk in kleine groene kraampjes die op de dikke muren rondom de Seine bevestigd zijn. ’s Avonds worden deze ingeklapt en met een hangslotje afgesloten.

Wat mij betreft een typische eigenschap van Parijs!
Over de Seine gesproken… Als je al eens in Parijs bent geweest zijn de vele bruggen je vast niet ontgaan. Stuk voor stuk prachtig, allemaal een eigen stijl en toch past alles in de stijl van Parijs. Pont Alexandre-3 is een van de bruggen die ik zelf het mooist vind. Dit komt met name door de gouden details en de gave lantaarns die op de brug staan.
Wat vind jij?

❊❊❊

De notre dame is van binnen erg donker, wat ik persoonlijk prachtig vind. Zeker met kerst is dit een goede combinatie!

Zeg je Parijs, dan zeg je automatisch ook Eiffeltoren. Ook al ben je nog nooit in Parijs geweest, je zal hem kennen! Wat mij betreft was de Eiffeltoren mijn grootste uitdaging. Want, hoe maak je een creatieve foto van een bouwwerk dat iedereen door en door kent? Ik koos ervoor om de natuur te gebruiken en, in het donker, door de bomen te fotograferen. Creatief genoeg?
❊❊❊

De Mona-Lisa. Het schilderij dat niet eens afkomstig is uit Frankrijk of Parijs, maar toch wereldberoemd is en hangt in het Louvre. Dagelijks trekt ‘de vrouw die je altijd blijft volgen’ zo’n 20.000 bezoekers. Zij staan te popelen om zo dichtbij mogelijk te komen, want … zo groot is het schilderij in het echt niet. Honderden mensen in de zaal, bijna allemaal een telefoon of camera in hun hand. Allemaal om dezelfde foto te kunnen schieten: Het schilderij, het liefst recht van voren met een klein randje van de muur eromheen. Dat was nou juist het plaatje dat ik niet wilde maken, ik wilde juist de menigte erom heen vastleggen! Hoe leuk is het dan dat je oog precies valt op een toerist die, lichtelijk vreemd glimlachend, op de foto wordt gezet?

❊❊❊

Leuke straatjes, naambordjes, balkonnetjes… Je hebt ze allemaal in Parijs. Wat ik zelf zo bijzonder vind aan deze foto, is dat er eigenlijk weinig op te zien is, maar tegelijkertijd ook heel veel. In eerste instantie lijkt het een beeld van een doodnormale straat op een winterse dag, met grijs weer. Dat is het ook, maar de typische straatnaambordjes en balkonnetjes aan de huizen geven dan toch weer de Parijse sfeer.
❊❊❊
Ook de Arc de Triomf is een van de beroemde beziens-waardigheden van Parijs. De prachtige tekeningen en beelden die de Arc heeft vind ik indrukwekkend. In het donker is de Arc des te mooier! Dat lampje maakt hem dan naar mijn mening net iets specialer!
❊❊❊

De witte kerk bovenop de heuvel: De Sacré Coeur. Van binnen net zo mooi als van buiten. Je hoeft de toren niet eens te beklimmen, want je hebt aan de voet van de kerk al een prachtig uitzicht over de stad. Dankzij de mist werd het uitzicht een tikkeltje mysterieus, in combinatie met de boom en de lantaarn wat mij betreft een origineel plaatje
❊❊❊

Le Centre Pompidou is een museum in Parijs. Het gebouw lijkt alleen maar te bestaan uit buizen. De één vindt het prachtig, de ander vindt het lelijk. Ook ik vind het geen mooi gebouw, maar toch is het wel een fotogeniek gebouw. En eigenlijk alles wat in Parijs staat, heeft een mooie sfeer want – het is Parijs!
❊❊❊

Meer blogs lezen? Klik hier!

  1. Annette Stemerding says:

    Heel leuk, Trix, ben er ook even geweest nu; je legt heel mooi “het bekekene”, de herinnering, hoe klein ook, vast.

  2. Henk Peters says:

    Véél beter en pakkender dan de doorsnee foto’s die je overal ziet. Ik zei het ooit in een artikel dat in het fotoblad Shoot verscheen… Kijken en Zien, dat zijn heel verschillende dingen. Compliment, jij zag het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *