Werken aan jezelf betaalt ook goed

Deze uitspraak kwam begin januari voorbij op mijn scheurkalender van ‘Loesje’ en bleef een tijdje rondspoken in mijn hoofd. Meerdere factoren, waaronder een van de laatste cursusdagen van Sunfield Academy en mijn gevoel over mijzelf, zorgde ervoor dat ik steeds meer inzag dat ik aan mijzelf moest gaan werken. Zowel fysiek als mentaal.

Binnen een week had ik een plan in mijn hoofd uitgewerkt voor mijn komende paar maanden. Ik zou afvallen en onder begeleiding van een psycholoog leren om beter om te kunnen gaan met negatieve emoties; die ik sinds ik kan herinneren al ombuig naar eetbuien. Nu, na een heel aantal afspraken bij de psycholoog en 25 kilo lichter ben ik klaar om mijn verhaal te delen met jullie. Wat ik overigens nog steeds super spannend vind.

❊❊❊

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik bezig met mijn gewicht, ik ben altijd te zwaar geweest. Twee keer eerder heb ik me eraan gewaagd om af te vallen: mét resultaat, maar zonder stabiliteit na de dieetperiode waardoor het er gewoon weer aan kwam. Met de kennis van nu weet ik dat juist die periode na je dieet misschien wel belangrijker is dan het dieet zelf: een nieuwe levensstijl ontdekken en deze volhouden.

Eerder was ik niet klaar om mijn levensstijl te veranderen. Alle verleidingen van lekker eten kon ik niet weerstaan en ik had regelmatig stressvolle perioden, die leidde tot gigantische eetbuien. Ik besefte me in januari dat, na mijn afstuderen en de start van mijn eigen onderneming, ik gelukkiger was dan ooit. Er was geen excuus als stress of ‘te druk’ meer om niks aan mijzelf te doen. Alle factoren in mijn leven scoorde ik op een 8 of hoger, behalve hoe ik mezelf voelde in mijn lichaam. Dit besef was de druppel: dit moest veranderen. Ik ging aan de slag met een koolhydraat arm dieet en kwam bij de psycholoog terecht, om mijn eetpatronen te veranderen.

❊❊❊

Nu ik dit schrijf, een half jaar na deze bevinding, ben ik er nog niet. Maar mijn nieuwe levensstijl mag er zijn. Ik voel me gelukkiger, zelfverzekerder en professioneler. Dit is het waard! En ik kan het iedereen aanraden. Ik blijf doorgaan met mijn nieuwe levensstijl, met nog wat kleine aanpassingen om langzaam nog meer gewicht te verliezen: op naar mijn streefgewicht!

Waarom dit mij nooit eerder gelukt is? Ik was er niet aan toe. Zoals ik al eerder zei is afvallen een ding, maar het aanleren en volhouden van je nieuwe levensstijl is minstens zo belangrijk. Daar moet je aan toe zijn, voelen dat je daarvoor wil gaan. Heb je deze mindset te pakken, dan kun je gaan!

Heb je vragen over mijn verhaal? Voel je vrij om een reactie achter te laten met je vraag of neem contact op!

Januari 2019 》 Augustus 2019.
Fotografie v.l.n.r: Eigen telefoon, Rebecca Ruth Fotografie, Kijk Om Te Zien, Tosca Leeflang (telefoonfoto)

Nog even over de linkerfoto: Dit was de dag dat ik het dieet begon. Ik verplichtte mezelf tot het maken van deze foto, want foto’s van mijzelf was tot die tijd iets wat ik eigenlijk liever niet deed. Op selfies na, daar was mijn lichaam niet zichtbaar. De tweede foto van links was tijdens het Sunfield Academy Program. Dit was de dag dat ik besefte dat er iets moest gaan veranderen. Ik voelde me niet zo comfortabel om gefotografeerd te worden en lachte vooral veel om dit te verbloemen. De rechterkant van de collage benadrukt voor mij het oprechte plezier dat ik nu heb gevonden, in fotografie maar ook in het leven zelf. De rechter foto’s zijn foto’s waar ik voor het eerst van dacht: Dit is oke, dit ben ik en ik mag er zijn.

 1. Sandra says:

  WoW super zeg, trots op jou Trix

 2. Brecht says:

  Lieve Trix, wat een mooi en open verhaal. Ik heb vaak gedacht hoe je hiermee te kunnen helpen, maar uiteindelijk moet het vanuit jezelf komen. En gelukkig is het nu dat moment! Als ik je alsnog kan helpen, doe ik dat graag! Nu in elk geval door te zeggen: chapeau, ga zo door en wees bewust van al je kwaliteiten! Supergirl!

  • kentfotografie says:

   Wat ontzettend lief, Brecht!
   Natuurlijk kan motivatie van buitenaf helpen, maar het begint echt bij jezelf. Dat heb ik hier echt van geleerd. Bedankt voor je lieve woorden en steun!

 3. Lisette says:

  Trixie, lief (ex) buurmeisje 😉
  Wat ontzettend knap wat je allemaal al hebt bereikt. Je hebt echt enorm veel doorzettingsvermogen en je mag trots zijn op alle stappen die je maakt, hoe klein ook. Ik lees maar bekijk ook met bewondering je blogs en foto’s. Je bent een topper en ga vooral soor mwt wat jou zo gelukkig maakt:)

  • kentfotografie says:

   Hey Lisette!
   Wat leuk dat je reageert 🙂
   Ontzettend bedankt voor je lieve woorden over de blog en over mijn foto’s, dat waardeer ik! Hopelijk zien we elkaar binnenkort weer eens 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *