Zo kom jij met de mooiste vakantiefoto’s thuis…

De zomervakantie binnen handbereik, vakantiebestemming gekozen & misschien al een verblijf geboekt… Maar hoe leg je je vakantiebestemming nou mooi vast?

❊❊❊

Of het nu een telefoon-, compact- of spiegelreflexcamera is… Iedereen heeft een camera bij zich op vakantie. Het liefst kom je terug met schitterende beelden van de vakantiebestemming en laat je deze aan trots en vol verhalen familie en vrienden zien.

Soms blijkt het net wat lastiger dan verwacht om met onderscheidende foto’s thuis te komen en daarom wil ik graag een aantal tips met jullie delen.

Met deze tips van KenT haal jij meer uit je camera & kom jij terug met de meest toffe vakantiefoto’s, zelfs als je ze maakt met je mobiel!

❊❊❊

Scherpstellen

Stel eens scherp op iets dat niet zo voor de hand ligt. Wil je een klein, schattig kerkje fotograferen? Neem bijvoorbeeld een schattig bloemetje op de voorgrond en stel hierop scherp. Ook wanneer je je telefoon als camera gebruikt kun je gemakkelijk scherpstellen op iets anders, je tikt dan gewoon op je beeldscherm. Er verschijnt dan een vierkantje; dit is het stuk waar je camera op scherpstelt (zie foto voor een voorbeeld). Bij camera’s wordt dit vaak aangegeven met puntjes.

Neem de tijd

Vaak wordt er gezegd dat fotograferen zoveel tijd kost op vakantie. Helaas klopt dit ook en maak je niet binnen 2 seconden de perfecte foto. Gun jezelf even een minuutje om stil te staan bij hetgeen dat je wilt fotograferen en over de compositie. Kijk goed rond en heb geduld.

Creeër diepte

Door een voorwerp in de hoek van je foto mee te nemen, creeër je diepte in het beeld. Je zult zien dat je foto er een stuk interessanter van wordt! Je kunt denken aan een stukje boomstam, muur of bloemen/planten. Denk net iets verder dan alleen het object dat je wil laten zien.

Beoordeel zelf het verschil: Wel of niet een object in de hoek van je foto

Ga op weg met een doel

Voordat je besluit om een stadje of iets anders te gaan bezichtigen, doe je vaak wat voorwerk. Even via Google checken of de stad biedt wat jij verwacht en of het de moeite waard is om erheen te gaan. Denk wanneer je dit doet ook eens na over de locatie met betrekking tot fotografie. Is de ligging van een stad bijvoorbeeld bij een berg? Ga op zoek naar een mooi uitkijkpunt. Zie je veel struiken in de buurt van de ruïne dat je wilt bezichtigen, bereid je dan voor om tussen die struiken door te fotograferen. Dat levert vast ook weer leuke vakantie verhalen op!

Gebruik het natuurlijke licht

Wil je foto’s maken met mooi licht? Ga dan eerder of later op pad. Download ‘Phototime’ (of een soortgelijke app) en je kunt zien wanneer het ‘Golden Hour’ & ‘Blue Hour’ zijn en wanneer je de zonsopkomst en -ondergang kunt bezichtigen én benutten. In de zomer is de zonsopkomst nogal vroeg. Geen ochtendmens? Gebruik dan het avondlicht! Het geeft je foto een warmere uitstraling én je kunt eens kijken of je met een laagstaande zon kunt experimenteren.

Nu hoop ik natuurlijk dat jij met super toffe foto’s terugkomt van je vakantie… Ik ben benieuwd naar het resultaat! Stuur ze gerust naar me door of tag me erin; ik vind het onwijs leuk om te zien!

Natuurlijk wens ik je ook een hele fijne vakantie!

❊ Meer vakantie- en reisinspiratie, via mijn reisplatform KenTravel vertel ik je dolgraag meer!

❊ Wil je meer over fotografie weten en heb je een camera (of wil je die binnenkort gaan aanschaffen?) Dan is de Click & Shine online fotografiecursus misschien wel iets voor jou! Samen met een collega fotograaf heb ik deze cursus opgezet en deze is te volgen via Instagram! Meer info over de Click & Shine fotocursus? Klik hier!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *