Bewaren van waardevolle herinneringen

Welke herinnering neem jij mee uit 2019? Zit ie vastgeroest op je netvlies of zou je deze herinnering over een paar jaar nog weleens kunnen verliezen?

❊❊❊

Wat ik zelf zo vaak heb als ik van een fijne vakantie terugkom: Ik denk dat ik de hele vakantie over een paar jaar nog perfect kan terughalen. Dit blijkt niet zo te zijn. Ik weet echt wel dat ik 2 jaar geleden in Kopenhagen was en 4 jaar geleden mijn tent opzette aan de Côte d’Azur, maar wat ik er precies gedaan heb? Dat kan ik maar globaal vertellen zonder hulpmiddelen.

Om al die fijne herinneringen te bewaren, heb ik zelf een plakboek (Hema). Deze is recent in op mijn Instagram voorbijgekomen. Ik bewaar van alles; toegangskaartjes van concerten of voetbalwedstrijden, maar ook bonnetjes van een tolweg op vakantie én ik ben zo’n persoon dat de receptie van een hotel/camping beroofd van haar foldertjes van waar ik geweest ben of naartoe ga (om vervolgens met veeeel te veel foldertjes thuis te komen, oeps).

Deze herinneringen vul ik aan met foto’s, gemaakt op de betreffende bestemming. Dit houdt ik al vanaf jongs af aan bij; in 2006 begon ik met plakken. Benieuwd hoe dat eruit ziet? In mijn hoogtepunt op Instagram vind je het terug.  

❊❊❊

Polaroid by KenT & Naps huisjes

Naast het plakboek heb ik ook een lampjesdraad met polaroidfoto’s en de huisjes van Nap met polaroidfoto’s in huis en een fotomuur. Zo heb ik herinneringen ook zichtbaar in huis!

Wat ik zelf een mooi verhaal vind, is dat mijn moeder in haar jeugd vrijwel hetzelfde deed als ik wat ik nu doe. Alleen was er in die tijd nog geen apparatuur beschikbaar om foto’s te maken. Wat mijn moeder deed: ze kocht ansichtkaarten, om ze vervolgens in haar plakboek te plakken als foto’s. Geweldig toch?

❊❊❊

Ik ben benieuwd; hoe houd jij jouw herinneringen in leven? En hoe bewust ben je bezig met het maken en opslaan van herinneringen?

Een fotoshoot is een perfecte manier om je herinneringsbox aan te vullen! Nieuwe foto’s voor in je plakboek, aan de muur of wellicht wel als herinneringscadeau aan een dierbaar persoon(of personen).  Ik werk graag mee aan het vastleggen van herinneringen, omdat ik zelf ook zo gek op ben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *