Dressember: Manon in actie tegen slavernij

“You have been called to live in freedom, my brothers and sisters. But don’t use your freedom to satisfy your sinful nature. Instead, use your freedom to serve one another in love.” (Gal. 5:13)

❊❊❊

Manon fotografeerde ik voor haar prachtige actie voor Dressember. Zij vertelt hieronder zelf het verhaal van Dressember en de reden van haar deelname. Doneren kan via de link in het verhaal.

Wereldwijd leven meer dan 40 miljoen mensen in slavernij- dit is meer dan ooit eerder in de wereldgeschiedenis (International Justice Mission, 2019). Slavernij is een miljardenindustrie; jaarlijks wordt meer dan 128 miljard euro verdiend in de mensenhandel. Dagelijks worden onschuldige mensen als slaaf verkocht, geslagen, misbruikt en verkracht. Talloze mannen, vrouwen en zelfs kinderen; 1 op de 4 slaven is kind.

Dit moet stoppen.

Om hiertegen in actie te komen ontstond het initiatief Dressember, opgericht door fashionista Blythe Hill. Tijdens Dressember dragen vrouwen iedere dag van de maand december een jurk (en mannen een stropdas) om aandacht te vragen voor deze verschrikking. Het geld dat hiermee wordt opgehaald, word gebruikt om slavernij wereldwijd tegen te gaan. Door actrice Jennifer Morrison (bekend van o.a. de serie Once Upon A Time als Emma) die meedeed heb ik Dressember ontdekt.

❊❊❊

Op de website van Dressember kun je je inschrijven als advocate, met een team of alleen. Je kiest een streefbedrag en ziet direct wat er met dat bedrag gedaan kan worden; er kan psychische hulp geboden worden zoals traumabehandeling, zodat iemand minder kans loopt opnieuw slachtoffer te worden, of er kan bijvoorbeeld een reddingsactie georganiseerd worden. Donaties kunnen gericht worden aan een team of persoon middels je persoonlijke fundraiser (die van mij is bijv. https://www.dressember2019.org/fundraiser/manon-wijnhoff-183479f ). Je donatie gaat direct en veilig naar de grote pot van Dressember. Dressember werkt samen met fantastische organisaties als IJM (International Justice Mission), A21 en The Freedom Story.

“The dress is our uniform, the flag of our movement. Dressember is an opportunity to reclaim and reappropriate the dress as a symbol of freedom and power; a flag for the inherent dignity of all people.”

Ik doe mee. Heel simpel gezegd commit ik dus tot het dragen van een jurk, iedere dag in december. Ik heb een pagina aangemaakt op dressember.org met een fundraiser en ben bezig met fundraise ideeën om mijn streefbedrag te halen.

Zo heb ik deze fotoshoot aangeboden gekregen door Kent fotografie, om met de foto’s mensen te kunnen bereiken en informeren over de actie die ik (en zoveel anderen) voer voor Dressember. Ook heb ik vier prachtige vintage jurken mogen ontvangen van Roxy ’97 Vintage, een tweedehandswinkel uit Utrecht, om voor het goede doel te veilen. En zo zijn er nog wat mogelijkheden in de maak. Allemaal mooie dingen dus!

❊❊❊

Daarnaast deel ik veel op mijn instagram over Dressember (en moderne slavernij) en zal ik in december iedere dag een post plaatsen met mijn dress van die dag en informatie over het waarom van Dressember om het bewustzijn over het probleem te vergroten en mensen aan te moedigen om een donatie te doen, hoe klein ook.

Doe je mee?

“It’s bigger than a dress.”

Lees hier andere blogs

  1. Jeanet says:

    Gaaf, Manon!
    Ik ga je steunen en als support ook meedoen: jurk dragen!

    • kentfotografie says:

      Wat een mooi gebaar! Vind het ook een mooie actie van Manon en hoop haar via deze weg de publiciteit te geven die ze verdiend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *