Hoe om te gaan met fotograferende mensen op jullie bruiloft – unplugged wedding

Een fotograaf op een bruiloft is tegenwoordig niet meer weg te denken, zonde om al die waardevolle momenten van jullie grote dag niet vast te laten leggen. Maar wat als familie en vrienden de rol van fotograaf net zo serieus nemen als de fotograaf dat doet?

❊❊❊

De meeste telefoons van tegenwoordig kunnen ook steeds betere foto’s maken, velen maken hier dankbaar gebruik van – en terecht. Maar wil je dit ook tijdens jullie grote dag? Stel je voor:

De door jullie ingehuurde fotograaf staat paraat om jullie binnenkomst te fotograferen bij de ceremonie. Tussen al die stoeltjes door is een prachtig pad waaraan familie en vrienden jullie opwachten. Op het moment dat jullie door dit pad aan komen lopen verschijnen er, in het beeld van de fotograaf, een hand vol telefoons. Iedereen wil even een fotootje geschoten hebben van jullie, om later te laten zien aan vrienden of familie die er vandaag niet bij zijn of wellicht om te delen op Social Media.

❊❊❊

Jullie hebben natuurlijk niet voor niks een fotograaf, of misschien wel 2, ingehuurd om alles vast te leggen en daarmee jullie dag te kunnen herbeleven. In mijn geval streef ik er als fotograaf naar om de dag zo compleet mogelijk vast te leggen, met zowel beelden van dichtbij, als veraf om het geheel te overzien. Je kunt je vast voorstellen dat, vooral bij beelden van veraf, telefoons best in de weg kunnen zitten en de foto’s anders maken dan dat de fotograaf bedoeld heeft. Hoe kun je dit nou voorkomen?

Communiceer vooraf aan jullie gasten dat jullie het op prijs stellen als de gasten zich niet voordoen als fotograaf, zorg ervoor dat ze begrip hebben voor de situatie. Jullie investeren veel geld in een fotograaf en verwachten ook (terecht) dat de foto’s het verhaal van de dag perfect opnieuw vertellen.

Maar… Hoe communiceer je dit aan je gasten zonder dit op de uitnodigingskaart te vermelden? Speciaal voor degene die zich dit afvragen heb ik een aantal ideeën en leveranciers op een rijtje gezet:

Unplugged ceremonie bord door Lab 1823
Unplugged bord door Poetoeter
Door SAEVDK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *