Maak zelf de beste foto’s voor jouw Social Media

Ik help ondernemers graag om hun Social Media te voorzien van professionele foto’s, maar de komende periode kan dit even niet. Hoe zorg je er als ondernemer dan toch voor dat je mooie en bruikbare foto’s voor je socials hebt? In deze blog zal ik een aantal tips met jullie delen, zodat je zelf aan de slag kunt met foto’s voor jouw Social Media.

Magnolia Velp

❊ Tip 1

Maak je foto spannend.

Hoe meer spanning er in je foto zit, hoe leuker dit beeld is om naar te kijken (en te blijven kijken). Hiermee bedoel ik dat het erg leuk kan zijn om een onderdeel van je foto nét niet helemaal te zien (zie voorbeeld). Zorg ervoor dat iets nog wel zichtbaar genoeg op de foto staat, dat mensen zelf kunnen invullen wat het gehele plaatje wordt, dit geeft een spannender effect aan de foto. Dit geld ook voor andere foto’s, zoals een natuur foto (zie voorbeeld). Zorg ervoor dat er diepte in je foto zit. Dit doe je door een voorwerp meer naar de zijkant van je foto te nemen, het onderwerp hoeft dus helemaal niet in het midden te staan.

❊ Tip 2

Gebruik het licht.

Weet je wat je wil fotograferen? Kijk dan even om je heen. Waar komt het (natuurlijke) licht vandaan? Zorg dat de lichtstralen op de juiste kant van je object (of jezelf) vallen. Het is natuurlijk afhankelijk van het object, maar over het algemeen creëer je het meest spectaculaire beeld wanneer je het licht vanaf de zij- of bovenkant op het object laat vallen. Een beetje schaduw is niet erg, dit maakt je foto een wat spannender.

❊ Tip 3

Laat jezelf zien!

Het is in deze tijd super belangrijk om online zichtbaar te zijn. Ook erg belangrijk op je social media is dat je niet alleen maar je dienst aanprijst, maar daarnaast jezelf laat zien. Dit kan op verschillende manieren, denk aan een selfie of een professionele foto van jezelf, maar dit kan ook op andere manieren. Ik daag je uit om dit eens te proberen:

  • Zoek twee tot vier accessoires die bij jou passen. In mijn geval zou dat kunnen zijn: een camera (inkoppertje natuurlijk), twee verschillende sokken, mijn lievelingsplantje en een (polaroid) foto van mijn katten.
  • Kies je achtergrondkleur zorgvuldig. Mijn Instagram is bijvoorbeeld een kleurrijk, warm en met een donkere stijl. Het zou dus niet staan als ik een hele lichte achtergrond gebruik. Op de voorbeeldfoto heb ik dus gekozen voor donkerbruin. Kies dus een kleur die bij jou als persoon past en/of een kleur die op jouw Instagram vaak terugkomt.
  • Zoek een plek waar je de spullen mooi kunt neerleggen, bij voorkeur een plek waar je vanaf boven kunt fotograferen.
  • Wanneer je de spullen hebt neergelegd kijk je naar de compositie. Overlap spullen een klein beetje en zorg dat de spullen niet te ver uit elkaar liggen. Gebruik hierbij ook tip 1!
  • Tevreden? Maak een testfoto. Door de lens van je (telefoon)camera ziet je idee er vaak net iets anders uit. Niet tevreden met je testfoto? Speel dan wat met je compositie en probeer het opnieuw!

Ik ben benieuwd naar jouw resultaat! Tag je mij (@kentfotografie) in je foto en ik zal de foto reposten op mijn pagina!

Kom je er zelf niet uit, of wil je jouw Social Media aanvullen met professionele foto’s? Ik help je graag! Je kunt hier contact met mij opnemen voor vragen of voor een afspraak na de corona-crisis

  1. […] één vakantie de kast in ging? Zet hem in voor je bedrijf! Want hoe tof is het als JIJ jouw eigen content kunt maken met behulp van de Click & Shine fotografiecursus voor […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *