Unieke content & minder budget, gaat dat samen?

Het inhuren van een fotograaf is een belangrijke investering voor jouw bedrijf. Jezelf online laten zien en een consistent uiterlijk is onwijs belangrijk, dat heb je vast al vaker gehoord. Maar wat als je niet ieder kwartaal budget hebt om een fotograaf in te huren?

Maak je eigen content!

❊❊❊

Ik hoor je al denken… “Ik krijg nooit iets op de foto zoals ik het voor ogen heb” of “ik weet niet wat ik moet fotograferen” Maar wat als ik jou nu vertel dat je het wél kan? Met behulp van twee professionele fotografen.

Wie zijn die professionals?

Danique (Danique Regterschot Fotografie) en ik (KenT Fotografie) hebben de handen ineen geslagen om een fotografiecursus voor ondernemers op te zetten. Waarom? Zowel Danique als ik werken vaak met ondernemers, Danique meestal in een studiosetting en ik met natuurlijk licht op een toffe locatie of een bos. We wilden beiden graag onze kennis overdragen en zagen onze verschillende kennisgebieden als toffe combinatie om ondernemers zelf ook een basis in de fotografie aan te leren. 

Trix & Danique; fotografen van de Click & Shine cursus

❊❊❊

Click & Shiiiine

De Click & Shine cursus is dus bedoeld voor ondernemers die een product of dienst verkopen en het leuk vinden om zelf met een camera aan de slag te gaan, of je hier nu al ervaring of kennis in hebt of niet.

We staan te popelen om jou meer te vertellen over ons mooie beroep en geven je in de cursus dus allerlei tips & tools om het fotograferen op de handmatige stand onder de knie te krijgen. Maar dat is nog niet alles… 

Ook geven we je alle ins & outs over het bewerken van je foto’s in Lightroom en informatie over het creëren van je eigen preset (moeilijk woord voor een professioneel filter). En als laatste geven we je een zet in de goede richting door heel veel content tips met je te delen. Van hoe je jouw content persoonlijk maakt (zonder met je eigen gezicht in beeld te staan) tot een unieke foto waar jouw toekomstige klanten naar kunnen blijven kijken.

❊❊❊

Een eenmalige uitgave die je zo terugverdiend

Consistentie… Een woord dat je vaak hoort, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Omdat wij jou in de cursus leren om eigen content te creëren, wordt het al een stuk makkelijker om een consistent uiterlijk op bijvoorbeeld jouw Instagram neer te zetten. Vaak krijg je van verschillende kanten beeldmateriaal aangeleverd, denk aan een klant die een leuke foto stuurt van jouw product in huis. Door deze foto’s met jouw eigen preset te kunnen bewerken creëer jij al meer consistentie en als je dit kunt aanvullen met beelden die helemaal jou zijn kunnen toekomstige klanten niet meer om jou heen!

Want wist je dat iemand die op jouw Instagram komt, binnen 2 seconden beslist of hij/zij jou wil gaan volgen? Dit wordt grotendeels bepaald door het consistente (ja, issie weer!) uiterlijk van jouw pagina; is het een fijne indeling, zijn kleuren goed afgestemd, oogt het niet te rommelig…

De combinatie van unieke en eigen foto’s én jouw eigen bewerking zorgen dus voor meer trouwe volgers op jouw pagina. En dus uiteindelijk meer klanten voor jouw bedrijf!

Een toffe aanvulling

Of ik mijn werk als fotograaf onnodig maak door jou te leren fotograferen? Zeker niet! 

Ten eerste haal ik er onwijs veel plezier uit om anderen te leren fotograferen en te zien wat dit met je bedrijf kan doen. Daarnaast leer ik jou hoe jij jouw eigen product kunt fotograferen, maar wil je jezelf op de kaart zetten als bedrijf (mét gezicht) dan is een fotograaf geen overbodige luxe.

❊❊❊

Dus… Die camera die je een paar jaar geleden gekocht hebt om je vakantie mooi vast te leggen, maar na één vakantie de kast in ging? Zet hem in voor je bedrijf! Want hoe tof is het als JIJ jouw eigen content kunt maken met behulp van de Click & Shine fotografiecursus voor ondernemers?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *